perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kiva Hollanti osa 1: Kevät!

No niin, ensiksikin pahoittelut, että on tämä bloginkirjoitus vähän jäänyt. Korjaan tilanteen tekemällä pari päivitystä nyt :). Olen ollut aikeissa kirjoittaa monta kertaa, ja muutaman kerran aloittanutkin. Firefox ei vain hirveän hyvin tulee blogspotin kanssa toimeen, ja se yleensä aina kaatuu, kun yritän päivittää. Tässä nyt opettelen Operan kanssa yhteiseloa, vaikka adblockittomuus vähän ahdistaakin. Ainakaan ei jumita läheskään yhtä paljon!

No mutta, tässä kirjoitustauon aikana tämä Hollanti on muuttunut ihan kivaksi. Voisi siis sanoa assimilaatioprosessini olevan varsin hyvässä vaiheessa ja sen kulttuurishokkivaiheen menneen suurimmaksi osaksi ohitse. Vihdoinkin! Eipä tässä kovin paljon kauempaa olisi jaksanutkaan angstailla. 

Yksi merkittävä syy tähän on kevät. Täällä on nimittäin melkein kesä jo! Toki välillä (esim. eilen) on vieläkin kylmää ja tuulista ja välillä vähän sataakin, mutta enimmäkseen olemme saaneet aurinkoa ja lempeitä säitä. Valoa! Olen erittäin tyytyväinen, että valitsin kevätlukukauden syyslukukauden sijaan, kun sitä viime keväänä mietiskelin. Syksyllä tulee vain kylmempi ja synkempi, nyt taas valo vaan lisääntyy jatkuvasti ja kesä lähenee. 

Olen nyt ollut täällä kaksi kuukautta, viikon ja yhden päivän. Jäljellä on noin kaksi kuukautta ja kolme viikkoa. Puoliväliä siis lähennellään jo kovasti! Herra Avomies tulee käymään kahden kuukauden kuluttua. Varsin näppärää, voin sitten hänen mukaansa laittaa kaikki talvi- ja sisustuskrääsät, ja näin minulla on enemmän tilaa matkalaukussani, kun kotiinlähtö koittaa. Täytynee vain muistuttaa, ettei sitten kovin paljon ota omia matkatavaroita mukaan 8). 

Näin kevään tullen Nijmegen on muuttumassa todella kauniiksi. Täällä on paljon puita, ja nyt ne alkavat kasvattaa pikkuruisia lehtiä. Nurmikentillä on hurjasti kaikenmaailman tulppaani-istutuksia, ja ne alkoivat kasvaa heti ensimmäisten auringonsäteiden myötä. Minun asuintaloni tosin lienee rumin rakennus koko Nijmegenissa, tai ehkä se kilpailee järjettömän monsterirakennuksen kanssa, joka on ilmeisesti alunperin ollut Philipsin omistuksessa. Nykyään sen omistaa firma nimeltä NXP. Tässäpä linkki tuohon hirvitykseen: http://www.ice-ontwikkeling.nl/webcam/pictures/lores/tmp/current.jpg (sori, en osaa laittaa noita linkkejä silleen tekstiin, koska olen vähän vajaa). Silloin ensimmäisen viikon eksymisyönäni jouduin ohittamaan tuon uhkaavan rakennuksen, ei muuten ollut järin lystikästä!

Noh, noita kahta kamaluutta lukuunottamatta täällä on todella nättiä. Koto-Suomessakin on kuulemma vihdoin lumet sulamassa, mutta eipä silti käy kateeksi. Ei kamalasti nappaisi tarpoa jalat polvia myöden märkinä sohjossa tai liukastella jäällä. Tsemppiä sinne siis! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti